Το «Μαγγίνας Καλυβιώτικο», στα καλύτερα γιαούρτια της Αττικής

 

Ο Παναγιώτης Μαγγίνας μαζί με τον αδελφό του Στέλιο είναι η δεύτερη γενιά της ομώνυμης επιχείρησης που από το 1952 παρασκευάζει αγελαδινό, πρόβειο και κατσικίσιο γιαούρτι και είναι αισιόδοξοι: η κρίση έφερε τους νέους ξανά πίσω στα βοσκοτόπια κι έτσι η σκληρή δουλειά του τσοπάνη συνεχίζεται και το αγνό γάλα εξασφαλίζεται για τους τυροκόμους!


833264_IMG_4332.jpg

Ο Παναγιώτης Μαγγίνας μαζί με τον αδελφό του Στέλιο είναι η δεύτερη γενιά της ομώνυμης επιχείρησης που από το 1952 παρασκευάζει αγελαδινό, πρόβειο και κατσικίσιο γιαούρτι και είναι αισιόδοξοι: η κρίση έφερε τους νέους ξανά πίσω στα βοσκοτόπια κι έτσι η σκληρή δουλειά του τσοπάνη συνεχίζεται και το αγνό γάλα εξασφαλίζεται για τους τυροκόμους! Η οικογένεια Μαγγίνα, που είχε δικά της ζώα μέχρι το 1975, προμηθεύεται πλέον το γάλα αποκλειστικά από τους κτηνοτρόφους των Μεσογείων, απορροφώντας περί τους 7-10 τόνους τον μήνα. «Γάλα υπάρχει στην Αττική, και μάλιστα πολύ πρόβειο» όπως μου λένε. Όλη η εργασία εδώ, στο μικρό, πεντακάθαρο εργαστήριό τους, γίνεται χειρωνακτικά και με τον παραδοσιακό τρόπο, γεμίζοντας δηλαδή το κάθε κεσεδάκι γιαουρτιού ένα-ένα με τη μαγιά που θα τα πήξει και θα τα κάνει από γάλα, γιαούρτι. Τα προϊόντα τους, με το διακριτικό όνομα «Καλυβιώτικο», μπορείτε να τα βρείτε στην «Αγροτική Γωνιά» (Σόλωνος 30, Κολωνάκι, 210 3646101), στο παντοπωλείο «Μπαλάσκα» στα νότια προάστια (Ε. Βενιζέλου 43-45, Γλυφάδα, 210 9639430, στη Βάρη και στη Βούλα), στο ντελικατέσεν «Τόλης» (λεωφ. Ειρήνης 5, Πεύκη, 210 6124475) και στα μικρά σούπερ-μάρκετ «Daily Express» στο κέντρο της Αθήνας (210 6912500).

Πηγή: www.lifo.gr/
http://www.lifo.gr/team/taste/57798

 
Yiannis Kefalianos